Huidoneffenheden verwijderen

Laat uw huidoneffenheden, zoals wratjes & bultjes, verwijderen in

onze salon.

Iedereen kent ze wel; van die bultjes, wratjes of roodheid in de huid die ervoor zorgen dat je huid er oud of vlekkerig uitziet.  Ze komen bij mannen en vrouwen voor over het hele lichaam maar kunnen ook in het gelaat voorkomen.


Stoort u zich hieraan?

ο»ΏDan kunnen wij u helpen in onze salon.

Verschillende huidaandoeningen

Steelwratjes (fibromen)

Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisels op de huid. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. Fibromen komen met name voor in ‘plooien’, bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi's 

Dit zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig. Vaak is het cosmetisch storend en krijgen mensen met roodheden vaak nare opmerkingen te horen. Couperose, teleangiectasieën en spider naevi's zijn vaatjes die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.


Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, is een volkomen goedaardige aangroeisel van de huid. Deze huidaandoening is het gevolg van de ouder wordende huid en komt vooral voor bij oudere mensen van boven 50 jaar. Bij zowel mannen als vrouwen komen ouderdomswratten even vaak voor. Vaak bevinden deze zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat.

  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Over onze behandeling

Voor de behandeling
Tijdens het intakegesprek bekijkt en beoordeelt de specialist uw huidonregelmatigheden of huidoneffenheden. Wij zijn goed getraind en kunnen een goed onderscheid maken tussen goedaardige huidtumoren en kwaadaardige huidtumoren. De diagnose van goedaardige huidtumoren is vaak eenvoudig te stellen. Bij twijfel verwijzen we u altijd terug naar de huisarts of dermatoloog.

Hoe werkt de behandeling?
Huidoneffenheden verwijderen doen wij door middel van coagulatie. Door middel van een minuscuul (steriel) naaldje wordt een elektrisch stroompje in het weefsel gebracht. Als gevolg hiervan stollen de eiwitten hierin, met als resultaat dat het plekje, vlekje of bultje wordt vernietigd.

Na de behandeling
Na de behandeling ontstaat er meestal een korstje. Daaronder wordt nieuwe huid aangemaakt. Binnen enkele dagen valt het korstje er vanzelf af. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer 10 dagen. Gebruik gedurende twee weken een zonbescherming om de huid te beschermen tegen UV straling. U mag de huid altijd camoufleren. Indien gewenst kunnen wij u daarin adviseren.
Neem contact met ons op
Share by: